Ďalšie pekné námestie bude na Šváboch

24.07.2009 Prešov

Stavebné práce pri nákupnom centre Šváby sú v plnom prúde.
Ich cieľom je celková estetizácia námestíčka vrátane výmeny dlažby, osadenia nových lavičiek a košov, rekonštrukcie schodísk, fontány a zastávky MHD. Koncom roka sa ľudia na sídlisku budú môcť tešiť z vynovenej oddychovej zóny.

Obyvatelia Švábov sú od minulého týždňa pri nákupoch v obchodnom centre mierne obmedzení. Môžu za to stavebné práce v areáli centra a najmä dočasné bezpečnostné oplotenie. Jednou z tohtoročných investičných stavieb mesta je totiž úprava plôch nákupného strediska Šváby.

„Úprava sa týka spevnených plôch, to znamená, že sa tu položí nová zámková dlažba, musí sa tiež vyriešiť systém odvedenia dažďovej vody, opraví sa fontána a samotná jej technológia, “ hovorí Vladimír Fertaľ, stavebný dozor stavby. „Čaká nás tiež rekonštrukcia verejného osvetlenia a komplexná úprava schodísk. “

Plechové prístrešky na MHD zastávke nahradí moderný vizuál, v areáli bude vysadená zeleň, osadené nové lavičky a smetné koše. „Okrem týchto prvkov drobnej architektúry, ktoré majú skrášliť tento priestor, pribudnú aj nové detaily k samotnej fontáne. Pôjde o jeden nový vodný prstenec, ktorý pribudne k soche krasokorčuliarky, “ dodáva V. Fertaľ.

Stavba by mala byť dokončená v novembri tohto roku, jej rozpočtový náklad predstavuje viac ako 300 tis. € (cca 9 mil. Sk). Zhotoviteľom stavby je spol. ROPO ST, s.r.o. , projektantom SLOVAK MEDICAL COMPANY, a.s. Prešov.
Katarína Pirohová,
hovorkyňa primátora mesta
 

Vyberte región